fredag 17 juli 2015

Bok på gång....

Hej - mitt i sommaren och semestern!?

Jag har verkligen pendlat mellan styrka och svaghet - de senaste veckorna!!!! Ena dagen har jag tänkt: "det här blir bra...jag är så taggad för att ta mig an nya utmaningar!" Andra dagen: "åh nej...vad har jag gjort? ska jag verkligen lämna allt detta? alla mina underbara medarbetare och allt det spännande arbete som pågår..."?

Jag har separationsångest!!!! Men vet innerst inne att jag har gjort rätt!!!...Det är dags att gå vidare....

Det händer också så spännande saker som får mig att "tro på min nya framtid" - jag håller på och för dialog med ett bokförlag om att ge ut en bok om ledarskap och förändringsarbete i en digitaliserad skola! Hur roligt som helst!

Jag har tänkt och kommit fram till att jag har så stor erfarenhet av att leda ett större förändringsarbete i en hel kommun - så jag kan idag dela med mig av våra erfarenheter till andra som står inför utmaningarna att ta sig an det uppdraget!

När jag går tillbaka och läser alla de tidningsurklipp som vi sparat från 2007 - fram till idag - förstår jag och tänker tillbaka på en process som tidvis varit i stenhård motvind! Samtidigt som jag kommer ihåg alla studiebesök och intresserade kollegor från hela landet som följt oss med positiva förtecken - vilket gett oss kraft att förtsätta!

Idag har vi med oss erfarenheter och vet att all förändring är smärtsam och behöver hanteras i alla led i en verksamhet - alla är lika viktiga och alla ska lyckas! Ingen gör denna "resa" ensam - det handlar om att ständigt arbeta för att skapa rätt förutsättningar för både rektorer och lärare samt att ha en långsiktig styrning och ett tydligt ansvarstagande!

Fortsatt skön sommar!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar