torsdag 13 december 2012

"Jag ringer till någon som har kunskap om det pedagogiska ..."

Idag är det lucia....
Hej!
Kom på att detta blir sista bloggen innan jul....därför passar jag på att önska God jul - även om det kan kännas lite väl tidigt..?
Jag vill berätta om ett telefonsamtal som gav mig en del att fundera på ....
En person ringer till mig för att ta referenser på en av våra anställda - jag svarar på frågorna och ger exempel på områden och tillfällen där personen i fråga varit framgånsrik och visat på hög kompetens och kunnande. Vi resonerar och lyfter olika kompetenser och förmågor för att komplettera den bild som refererenstagaren har behov av att förstärka - tydliggöra.
När vi pratat igenom det hela avslutar referenstagaren sitt samtal med att säga: "jaha, då får jag försöka få tag på någon som har pedagogisk kompetens..."
Jag svalde och hade på tungan att ställa frågan - varför skulle inte jag ha en pedagogisk kompetens?

Detta är ett område som jag reflekterat över mer än en gång..varför tror många att jag inte har någon kunskap eller kompetens om pedagogik? Är det så att den dag jag blir förvaltningschef så raderas all tidigare skolerfarenhet och all akademisk utbildning bort och kvar blir en administratör?
Mycket märkliga tankar - men jag har tänkt dem mer än en gång...

Jag är seriöst och ärligt mycket intresserad av pedagogik och utbildning och har alltid varit det - det är områden som hela tiden är i fokus både nationellt och lokalt och jag vill vara uppdaterad och påläst inom mitt ansvarsområde. Jag har inte undervisat i elevgrupp på många år - men jag har med mig erfarenheter och kunskaper från klassrumsituationer både som lärare, biträdande rektor och rektor - det hjälper mig att förstå komplexiteten och den enorma bredd och omfattning som arbetet i skolan innebär.

Varför bryr jag mig om detta? Ja, antagligen för att detta är en så stor del av mig själv och att jag identifierar mig själv som en person med engagemanget och viljan att arbeta med skolförbättring.....

Vill önska alla en riktigt God Jul!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar