tisdag 4 december 2012

Skolan måste bli alltmer "på riktigt"...

Hej - i snöyran!

Vintern har kommit till Halland med besked - mer snö än i Norrland! Kom hem från Tornedalen i söndags där det visserligen var -20 grader kallt - men inte speciellt mycket snö...

Blev glad och nöjd när jag hörde vår utbildningsminister prata om vikten av att införa kinesiska som modernt språk i våra skolor i Sverige. Jag har skrivit kort om vårt Konfuciusklassrum i tidigare bloggar och också berättat om våra elever och rektor/lärare som varit på studieresa i Kina i höst. Vi väntar på besök från Kina i februari - elever och lärare samt rektor från vår samarbetsskola Foreign Language school kommer till Falkenberg!  Besöket i sig är en stor och viktig händelse för oss och vi ser också fram emot inplanerade konserter i tre kyrkor i Falkenber och Halmstad under besöket.
Våra elever som spelar instrument i Kulturskolan ska spela tillsammans med våra kinesiska gäster/elever - det ser vi fram emot!

Vi har varit igång med vårt Konfucisusklassrum i ett år i mars och det har varit och är en spännande verksamhet som nu börjar ta form på allvar. Vår kinesiska lärare Song arbetar med gymnasielever i det kinesiska språket och samarbetar också med övriga lärare för att sprida kunskap om den kinesiska kulturen. Vi har nu inlett ett arbete även på förskolor i kommunen där barnen får bekanta sig med kinesiska uttrycksformer inom framförallt bild och form. Vi har planerar för att inleda ett samarbete med valda grundskolor för att kunna erbjuda kinesiska som språkval för våra elever som så  önskar.

Allt arbete i inom våra verksamheter som hjälper våra barn och ungdomar att förstå och kunna orientera sig i omvärlden är både lyckat och framgångsrikt - oavsett om det handlar om lärmiljöer med digitala förtecken eller lärmiljöer som skapar förståelse och medvetenhet om andra delar av världen...skolan måste bli alltmer "på riktigt".

Snöiga hälsningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar