måndag 5 augusti 2013

Förändringsledare

Hej!
Sommaren är härlig! Har börjat jobba igen efter en underbar semester - men sommaren är inte slut än på länge!!!

Mina första arbetsdagar har handlat mycket om att planera för uppstartsmöten men det handlar också om att ge mig själv tid att reflektera kring våra pågående processer!

Ledarskapets betydelse i förändringsarbetet kan aldrig nog poängteras och det är ett oerhört spännande område att arbeta med!

Vad innebär det att vara förändringsledare - på vilket sätt kan det ledarskapet beskrivas?
Jag har plockat fram några intressanta infalsvinklar på förändringsledarskapet!

  • En bra förändringsledare är intresserad av människor - när man är intresserad av männsikor är man också intresserad av sig själv och sin egen utevckling!

  • Medarbetarnas hjärna ligger för alltid utanför cehefens kontroll - du står och faller med medarbetarnas frivillighet och äkta engagemang!

  • Kom ihåg att försvar och motstånd är naturliga och av naturen givna företeelser - Försvar och motstånd är inget angrepp på dig! Det är medarbetarnas biologiskt nedärvda sätt att försvara sig och försöka få sin vilja igenom och att arbeta sig in i frågeställningen!

  • Skriv ner kritik som riktas mot dig själv eller förändringsarbetet - Vad har medarbetarna lärt dig idag? Ur kritiken kan du vaska fram guldkorn!Önskar alla en fortsatt skön sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar