onsdag 4 december 2013

Resultat.....kvalitet...motivation....

Hej!
Längesedan jag var aktiv på min blogg ....det är därför hög tid att få  ner lite tankar och reflektioner innan jag tar en tidig julsemester!! Thailand - jag längtar redan dit...:)

Igår fick vi ta del av de mest sorgliga och nedstämda resultaten från PISA undersökningen...Vad tråkigt det är att vi hela tiden matas med hur dålig den svenska skolan är....när vi vet att det inte är så!! Vi har många positiva och uppmuntrande resultat och exempel på allt som har blivit bättre de senaste åren - inklusive våra resultat!!! Därför är det extra tråkigt att media blåser upp och enbart fokuserar på allt som målats med svart.....när vi inom skolan vet att färgpaletten innehåller många fler och framförallt gladare färger!

Vi i Falkenberg fortsätter på den inslagna vägen och ser framåt med stor tillförsikt - vårt arbete med visionen: Alla ska lyckas - har visat på styrkan i att arbeta emot samma mål och aktivt fokusera på det som händer i klassrummet - de pedagogiska processerna och därifrån lyfta goda exempel!

Vi ser också fram emot att få ingå i PRIO arbetet tillsammans med 14 andra kommuner under 2014!
PRIO har hittills visat på fantastiska resultat där skolor utifrån egna kartläggningar processat fram sina egna specifika utvecklingsområden i en genomgripande och medarbetarfokuserad arbetsprocess....

Jag avslutar årets sista blogg med att önska alla:
God Jul och Gott nytt år!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar