onsdag 18 februari 2015

"Vi är kulturarbetare".....säger Heléne som är verksamhetschef

Hej!
Verksamhetschefen för grundskolan i Falkenberg heter Heléne och hon brukar säga: "vi är kulturarbetare". Vilket jag håller med om!

Under vår förändringsresa har vi jobbat med det pedagogika uppdraget men också med strukturella förändringar i såväl organistaion som planer och andra dokument för att att bygga rutiner. Vi har också förändrat i byggnationer och lokaler för att skapa förändring liksom i styrning och fördelning av ekonomi, för att nämna några.

Men det räcker inte!!

Vi måste också förändra i våra mindset och vårt sätt att tänka kring vardagens arbete det vill säga hur vi gör! Forskning visar på att organisationens kultur har större inverkan på beteenden än struktur.
Vi kan bygga nya lokaler med nya möjligheter men det går inte att förvänta sig annat arbetssätt om vi inte medvetet arbetar med förståelsen och medvetet ser möjlighterna med det nya!
Likadant med digitaliseringen - det räcker inte att ställa in en dator/tekniskt hjälpmedel i klassrummet för att förändra arbetssätt och arbetsmetoder - det krävs envist och långsiktigt arbete...

Vi har byggt upp en helhetsidé kring hur det hänger ihop - det vill säga hur vi tänker att det hänger ihop - från vision till förändrat arbete i klassrummen!

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar