måndag 22 juni 2015

Svåra beslut...

Hej!!

Jag har haft litet blogg uppehåll delvis på grund av en knäoperation men också för att det varit en händelserik och intensiv vår - där tiden för skrivandet inte funnits...

Mycket tankar har därför samlats på hög och jag tänkte dela med mig av ett par..

En av de stora händelserna under maj månad var nomineringen till Guldtrappan - ett pris till kommuner som ligger i framkant och arbetar med skolans digitalisering på ett framgångsrikt sätt.
Vi var en av fem kommuner och spänningen var stor inför konferensen Framtidens lärande där priset delades ut... Vi fick visserligen ett pris: både en statyett och ett fint diplom - men vi vann inte, det gjorde Sundsvalls kommun. Vi ville så mycket och trodde så mycket på vårt arbete - men det är naturligtvis juryns utlåtande som gäller - vi har lärt oss mycket på att få vara med - inte minst har vi fått ihop vår egen process från 2007 - till idag... det är stort!

Vi har också deltagit på Skolriksdagen 2015 i april där jag som förvaltningschef har talat undet temat: Att leda förändring för höjda resultat. Jag har berättat om vårt stora förändringsarbete och delat med mig av vår förändringsresa - både medgång och motgång! Verkligen intressant attt få delta och få uppleva det intresse som finns för vårt pågående arbete!

Sist men inte minst har jag fattat ett av de svåraste besluten i mitt yrkesliv, hittills:

Jag lämnar Falkenberg och min förvaltningschefstjänst i mitten av september .....
Jag kommer att starta ett eget litet företag - där jag gärna kommer till ledningsgrupper och enskilda chefer som ett stöd för att planera och skapa strategier för ett förändringsarbete som syftar till att skapa förutsättningar för både enskild individ och hela organisationers utveckling!

Ha en skön sommar!

Ps. Hur går det med resultaten då? Jodå vi håller en uppåtgående trend och landar på meritvärde 213,1(206 förra året) och vi har ökat andelen godkända till gymnasiet!:-)DsInga kommentarer:

Skicka en kommentar