fredag 30 mars 2012

Tillbaka igen....

Hej igen!
Har landat efter två veckors semester i Thailand!! Har haft det hur bra som helst och spelat mycket golf - trots att det har varit varmt vissa rundor!!Men det som är roligt är aldrig svårt att genomföra trots att det ibland finns omständigheter som gör att utmananingen i vissa korta stunder känns nästan oöverstigligt svår...

Det är så jag tänker i min egen arbetsvardag när jag står inför svåra beslut eller förväntas agera och handla klokt och eftertänksamt - fast det ibland är känslomässigt svårt och till och med jobbigt...I de stunderna sätter jag mig ner en stund och funderar på vilket uppdrag jag har - varför jag är anställd och vad jag i min roll förväntas göra....då hittar jag alltid tillbaka till min roll och känner engagemang och en vilja att utföra det som är "rätt" enligt mitt uppdrag som förvaltningschef..

Läste igår en insändare som tog upp skolan i Falkenberg utifrån att det är en "bubbla" som snart kommer att spricka...Jag ser precis tvärtom att våra verksamheter arbetar mot allt bättre resultat och höjer måluppfyllelsen och uppfyller uppdraget allt bättre för varje år som går - för mig är det en positiv utveckling som jag ser i våra skolor i kommunen! Vårt arbete med visionen har tydliggjort uppdraget och ska också vara en hjälp för att alla ska få en tydlighet i vad som förväntas av var och en i vår verksamhet.

Jag fick en ny innebörd i ordet Innovation igår när jag träffade rektorn på Högskolan i Halmstad Michael Alexandersson. Han pratade om innovation utifrån att det hadlar om att ha förmågan att se det gamla och invanda med "nya ögon" och med en ny innebörd - det är det arbete vi håller på med inom skolan i Falkenberg. Vår synvända är egentligen att se det vi gör utifrån perspektivet att det är skolan och inte eleven som ska ändras på för att alltfler ska få lyckas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar