söndag 26 augusti 2012

Tre fokusområden

Hej!
Nu har höstterminen rullat igång och det känns fantastiskt roligt att komma igång och jobba vidare med vårt utevcklingsarbete! Våra verksamhetschefer och rektorer/ förskolechefer hade ett uppstartsmöte i torsdags där jag fick tillfälle att hälsa alla välkomna tilbaka och delge alla min bild av vårt kommande arbete.

Jag ser idag tre fokusområden som vi behöver utmana och möta för att nå bättre resultat och öka kvaliteten i våra verksamheter.

Det handlar om resultat och en fortsatt uppföljning och ett fortsatt arbete med fokus på det som händer i klassrummet.

Det andra området kallar jag kultur och menar då det som händer i mötet mellan männsikor och de handlingsmönster vi har i vår vardag. Förbättringar här handlar om förhållningssätt och det vi kallar professionalitet kopplat till vårt uppdrag - den viktigaste frågan vi behöver ställa oss är "vilka är vi till för"? 

Det tredje förbättringsområdet handlar om lärande och kunskap - vårt kärnuppdrag, här behöver vi fortsätta arbetet med metodutveckling och ytterligare stärka bedömarkompetensen.

Vi har något idag som är av största vikt för att ta oss an det fortsatta arbetet: Vi har en kämpaglöd och en vilja i ledningsgrupperna som är mer än guld värd!! Engagemang och positiv viljekraft ger oanade effekter och sprider sig som ringar på vattnet - vi är på rätt väg!!

Imorgon måndag bär det av till Stockholm för studiebesök på bland annat Telefonplan - en spännande skolmiljö med mycket nytänk! Vi åker ett gäng med både tjänstemän, politiker och rektorer - det ska bli intressant!

Såg lite gula löv idag - kanske är hösten på gång....men den är oftast både vacker och färggrann!
Hejdå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar