fredag 15 februari 2013

Besök av it-minister Anna-Karin Hatt!

Hej!
Vi hade ett lyckat och mycket intressant möte med vår it-minister Anna-Karin Hatt i onsdags!
Vi hade planerat besöket till Apelskolan dels utifrån att Apelskolan har ett antal projekt med i vårt forsknings samarbete i Unos Uno dels för att Apelskolan har visat på en vilja och engagemang i att hitta nya utvecklingsvägar för lärandet!
Våra elever presenterade valda delar av sitt arbete och vi hade med Lena Lorentzon lärare på skolan som arbetat länge med bland annat bloggar som en del av undervisningen i språk. Därefter var det två klassrumsbesök - båda i NO ämnen, som visade oss hur man använder datorn i samband med mer praktiska arbetsområden - expriment i kemi och fysik. Intressant och lärorikt!
Besöket avslutades med att vi, rektor Bengt Appelqvist tillsammans med nämndsledamöter och undertecknad berättade om vår resa när det gäller den digitala lärmiljön och våra framtida tankar kring it strategi för framtiden.

Vår it-minister visade på ett stort intresse och ett brinannde engagemang för it utveckling generellt i samhället men med ett särskilt fokus på våra barns och ungdomars möjligheter att ta del av och förberedas för framtidens arbetsmarknad.

Vi var helnöjda med vår egen insats och glada över intresset och hedrade över besöket!

Nästa vecka är det sportlov - njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar